Το αρχοντικό

Το Αρχοντικό Πανδώρα, χτίστηκε το 1859, όπως φαίνεται στο μαρμάρινο υπέρθυρο της κεντρικής εισόδου, που μιλάει ακόμα για την ιστορία του χωριού και την αρχοντιά του κτιρίου.

View the embedded image gallery online at:
https://pandoramansion.gr/el/mansion.html#sigProIdf4bfc104c5

Ήταν κατοικία του Δημάρχου της  Μακρυνίτσας, που έζησε την αρχική του δόξα, και έφτασε, μέσα από και διαδρομή  150 ετών, και την παρακμή του χρόνου, στα χέρια της Μαρίας Diamond.

View the embedded image gallery online at:
https://pandoramansion.gr/el/mansion.html#sigProId4f7c2a9d5f

Με τις εξειδικευμένες γνώσεις της αρχικτέκτονος ιδιοκτήτριας, αναστήθηκε πάλι, και αναπαλαιωμένο, λειτουργεί σαν ξενώνας από το 1991.

View the embedded image gallery online at:
https://pandoramansion.gr/el/mansion.html#sigProId6ba900eeba

Η "Πανδώρα" δεν είναι ένας συνηθισμένος "εμπορικός" ξενώνας.

Όλες οι επεμβάσεις, έχουν γίνει με απόλυτο σεβασμό στα αξιόλογα στοιχείου του κτηρίου και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, την ιστορία του σπιτιού και το περιβάλλον του.

Σαν αποτέλεσμα γνώσης, αγάπης και πίστης στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η Πανδώρα αποτελεί υπόδειγμα μουσειακής αναπαλαίωσης.

View the embedded image gallery online at:
https://pandoramansion.gr/el/mansion.html#sigProIdd85f052b72

Απευθύνεται σε εκείνους που μπορούν να εκτιμήσουν το ποιοτικό αποτέλεσμα μιας εξειδικευμένης δουλειάς, που γενναιόδωρα προσφέρεται στον σημερινό επισκέπτη.

Μην παρασυρθείτε από τις "μοντέρνες" ξενοδοχειακές παροχές. Παρόλο που όλες οι σύγχρονες ανάγκες παρέχονται στον επισκέπτη, δεχτείτε τα γωνιακά διπλά κρεβάτια, (γιατί έτσι ήταν και παλιά),  τα μικρά μπάνια (γιατί όλα είναι πρόσφατα σε ένα κτίριο με στατικές ευαισθησίες),  τις εσωτερικές ξύλινες σκάλες, αλλά αφεθείτε να χαρείτε και να ζήσετε τον σεβασμό στην παράδοσης, το ξύλο καστανιάς, την φιλοσοφία της ανακύκλωσης, και ταξιδέψτε μέσα από την "Πανδώρα" στο χαμένο παρελθόν της ζωής, του χωριού, της ιστορίας και της Ελλάδας!

Εδώ, έχουν φιλοξενηθεί εξέχουσες προσωπικότητες.

Πρέσβεις, επιστήμονες, γνωστοί καλλιτέχνες άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, και της ποιοτικής σκέψης, έχουν αφεθεί να ζήσουν την αυθεντικότητα...

Στο μεγαλόπρεπο Αρχοντικό και στην μαγική αυλή του, με την πανοραμική θέα, έχουν γίνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, γάμοι, καθώς και κοινωνικές και επιχειρηματικές συναντήσεις.

H "Πανδώρα", εξωτερικά λιτή αλλά μεγαλόπρεπη Αρχόντισσα, που αγναντεύει από ψηλά ίδια αετοφωλιά, την πολη του Βόλου, και τον Παγασιτικό ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...

View the embedded image gallery online at:
https://pandoramansion.gr/el/mansion.html#sigProId168e0d8b91

 

Επικοινωνία

  Μαρία Ντάιμοντ

  +30 24280 99404 - +30 6944 896565

  +30 24280 90113

  Μακρυνίτσα - Πήλιο

  info@pandoramansion.com

Follow us:


ΑΡ. ΜΗΤΕ 0726ΚΟ5ΟΑ0001001


We accept:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information