Το αρχοντικό

Το αρχοντικό βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο μακριά από το θόρυβο της πλατείας του χωριού, γεγονός ευχάριστο για τον επισκέπτη που αναζητά ηρεμία και ξεκούραση. Από την "ΠΑΝΔΩΡΑ" ένα στενό παραδοσιακό καλντερίμι μας οδηγεί εύκολα στο κέντρο της Μακρινίτσας.

Το τριώροφο κτίριο, χτισμένο το 1859 ήταν αρχικά η κατοικία του δημάρχου του χωριού. 125 χρόνια αργότερα, το εντελώς εγκαταλελειμμένο αρχοντικό πέρασε στα χέρια της Μαρίας για να ξαναγεννηθεί και να ξεκινήσει μια νέα πορεία προς το μέλλον. Η αναπαλαίωση ξεκίνησε το 1986 και η Μαρία δουλεύοντας με άπειρα μαστόρια, αγωνιζόταν να σώσει κάθε κομμάτι ξύλου ή πέτρας με κάποια αξία για να χρησιμοποιηθεί ξανά στο καινούργιο κτίριο. Έτσι μετά από 5 χρόνια κουραστικής δουλειάς ολοκληρώθηκε η "ΠΑΝΔΩΡΑ", για να λειτουργήσει σαν ένας παραδοσιακός ξενώνας Α΄ κατηγορίας.

Μετά την αναπαλαίωση, η "ΠΑΝΔΩΡΑ" διατήρησε ανανεωμένη την παλιά της αίγλη. Λειτουργεί από το τέλος του 1990 αποπνέοντας την παραδοσιακή αρχοντιά και συγχρόνως μια αίσθηση πολυτέλειας.